Wandelboek & Pelgrimsinspiratieboek

Intro: Zowel het Wandelboek en het Pelgrimsinspiratieboek zijn speciaal door de kerngroep ontwikkelt voor de Pelgrimstocht. In iets minder dan twee jaar zijn eerst de routes gemaakt die in het Wandelboek te vinden zijn. De informatie die hierbij te lezen is, werd door verschillende leden opgehaald. Dit deden ze door de routes zelf te wandelen en te noteren wat hen opviel onderweg. Nadat ze dit met eigen ogen hadden bekeken, gingen ze op onderzoek uit naar de achtergrond van het landschap, de gebouwen, kerken en de mythes en legendes uit de regio.

Het Pelgrimsinspiratieboek

Het pelgrimsinspiratieboek is er om je te helpen met pelgrimeren. Pelgrimeren is immers wandelen plús. Het wordt gaandeweg jouw persoonlijke pelgrimsinspiratieboek. Er staan teksten en suggesties in, die je uitnodigen om van wandelaar pelgrim te worden en er is ruimte om je eigen gedachten en ervaringen op te schrijven en/of te tekenen. Zo kun je tijdens en na het afleggen van de fysieke afstand, verdieping vinden en terugkijken op je eigen proces dat ook na deze tocht doorgaat.

Per etappe van Wegen met Zegen zijn er een aantal pagina’s ter inspiratie en verdieping. Sommige daarvan horen bij een specifieke plek op dit gedeelte van de route. Het is handig om dat voordat je aan deze etappe begint even te bekijken.

Je maakt het pelgrimsinspiratieboek compleet door de zeven bladzijden toe te voegen die je onderweg vindt in houten ‘honesty-boxen’ met het logo van deze pelgrimsroute.

Na elke etappe zijn een aantal lege bladzijden te vinden, zodat je alle ruimte hebt om zelf dingen op te schrijven of te tekenen. De etappes zijn van elkaar gescheiden door bijzonder papier, zoals graspapier, papier gemaakt van koffie-afval of zaaipapier.

wegwijzer Wegen met Zegen