Georganiseerde en thematisch wandelingen

Wegen met Zegen beheert niet alleen een pelgrimstocht door de Betuwe, ook worden georganiseerde en thematische wandelingen aangeboden, zowel in Nijmegen als in de Betuwe. Bij deze wandelingen wandel je op een iets andere manier. Er wordt onderweg soms wat vertelt over het gebied waar je door loopt, je kunt worden uitgenodigd om ergens over na te denken, of om aan iets deel te nemen, of je laat de stilte haar werk doen.

Er is een stadswandeling en een stiltewandeling in Nijmegen en er zijn meerdaagse pelgrimswandelingen.

Stadswandeling

Nieuwsgierig naar de geschiedenis van de oudste stad van Nederland? Dan is deze route iets voor jou Wist je dat Nijmegen, net als Rome, op zeven heuvels gebouwd is? De heuvels zijn niet allemaal meer even herkenbaar. Maar tijdens het lopen zul je merken dat je soms behoorlijk moet klimmen en dalen.

De wandeling voert je door de oude binnenstad, door de middeleeuwse straatjes en langs de Waal. De wandeling is via onze site te downloaden. Kijk hier verder.

Stiltewandeling

Deze wandeling wordt georganiseerd in samenwerking met de Jacobskapel. Je kunt eerst naar een viering in de kapel in de Nijmeegse benedenstad, en hier ook een pelgrimszegen ontvangen. Daarna vertrek je in stilte richting de Waal. Ook steek je de rivier over, om op het eiland Veur-Lent niet alleen de natuur binnen te laten komen, maar ook stil te staan bij het waarom van je pelgrimeren.

Bij de pauze op een fijne plek met koffie en thee, kun je – als je dat wilt – je ervaringen en indrukken delen.

Deze stiltewandeling wordt begeleid door dominicanes Marga Zwiggelaar. Kijk hier verder.

Meerdaagse wandelreizen

Samen met een reisbureau organiseert Wegen met Zegen meerdaagse pelgrimswandelingen over verschillende delen van de route. De dagafstanden zijn tussen 10 en 18 kilometer. Je overnacht in het Dominicanenklooster in Huissen. Er is bij het lopen aandacht voor de omgeving en kerken en kapellen onderweg. Je kunt en mag bezig zijn met dat wat voor jou belangrijk is. Ook kun je deelnemen aan verschillende rituelen, de gesprekken onderweg en in het klooster, of een avondactiviteit.

De begeleiding is in handen van Margreet Sanders en Marga Zwiggelaar. Nieuwsgierig? Kijk hier verder.