De route

De route Wegen met Zegen is in elf verschillende etappes opgedeeld. Allemaal van wandelbare lengte. U kunt ervoor kiezen om de route achter elkaar af te leggen met verschillende tussenstops die te vinden zijn op de route. Maar u kunt er ook voor kiezen om delen van de route op verschillende dagen te lopen en hem zo te spreiden.

Bewegwijzering

Wegen met Zegen heeft haar eigen bewegwijzerborden. Speciaal ontworpen voor de pelgrimsroute. Het is een knipoog naar de zegen en waterrijke gebieden die u tegenkomt. Maar ook wordt er verwezen naar de bekende natuur in de Betuwe met het blad in het midden. De verschillende kleuren blauw, staan voor de verschillende lagen die u niet alleen tijdens de route tegenkomt in de natuur, maar staan ook voor de lagen in uzelf.

De borden wijzen voor zich. De pijlen staan naar links, rechts of rechtdoor. U vindt de borden in de buurt van bewegwijzering van andere routes, op lantaarnpalen, hekjes of paaltjes.

Bij aanschaf van het wandelboekje ontvangt u digitaal ook de GPS-wandeling, te gebruiken met een smartphone (bijvoorbeeld Android of Apple) of navigatiesysteem.

wegen met zegen wegwijzer

Wandelregels

We hanteren de basisverkeersregels voor de veiligheid. 

Wandel binnen de bebouwde kom

Rechts van de weg:
 • Op het voetpad/fietspad als dat rechts van de weg ligt;
 • Als er zowel links als rechts van de weg geen voetpad/fietspad ligt.
Links van de weg:
 • Als er rechts van de weg geen voetpad/fietspad ligt en links van de weg wel een voetpad/fietspad ligt. Let op: provinciale wegen door de bebouwde kom. Deze wegen zijn breed en worden intensief gebruikt, en hebben meestal fiets- en voetpad.

  Buiten de bebouwde kom

  Rechts van de weg:
  • Als er links van de weg geen voetpad/fietspad ligt en rechts van de weg wel een voetpad/fietspad ligt.
  Links van de weg:
  • Op het voetpad/fietspad dat links van de weg ligt;
  • Als er zowel links als rechts van de weg geen voetpad/fietspad ligt.