Dit verslag werd eerder gepubliceerd op opstapmetirene.nl

Een pelgrimsroute door de Over-Betuwe

‘Wegen met Zegen is niet zomaar een wandeling door het mooie Betuwe land. Als pelgrim word je uitgenodigd om stil te staan bij wat belangrijk is in je leven, om wat in je rugzak zit aan ervaringen te wegen en opnieuw of voor het eerst betekenis te geven, om je hoofd en hart leeg te maken en om vervolgens te ervaren wat waardevol voor je is en wie je lief zijn.’

Met deze tekst begint het routeboekje dat hoort bij de wandeling die wij de komende dagen gaan maken. Samen met Margreet Sanders en Zr. Marga Zwiggelaar, twee van de initiatiefnemers van deze route kijk ik uit naar de deelnemers aan deze reis.

Onderweg verblijven wij in het Domicaner-klooster in Huissen. Een prachtige plek, fijn dat wij hier te gast mogen zijn.

Vrijdag 26 januari 2024: Op weg (Elst – Huissen)

Bepakt en bezakt zie ik vanmorgen elk van de deelnemers aan deze mini-pelgrimage binnenkomen. Beetje spannend, wat en wie staat mij te wachten?

Vooral ontspannen, zin om nieuwe wegen te verkennen, als afsluiting van een periode, als start van een nieuw jaar, als break in een hectische tijd.

Of gewoon omdat het kan.

De welkomsttaart smaakt goed, het bagagevervoer is comfortabel. Licht-bepakt gaan we vandaag op weg.

Juist op het moment dat wij vertrekken breekt de zon volop door.

We starten met lopen. De route loopt van Elst naar Huissen. Wij volgen de paden van de pelgrimsroute Wegen met Zegen. Marga en Margreet wijzen de weg. En heb je geen Marga of Margreet in de buurt? Deze pelgrimsroute kan ook gelopen worden via een GPX-track, met het routeboekje, ondersteund door de pijltjes onderweg.  


Lees het complete verslag op opstapmetirene.nl.