Zaterdagmorgen 4 november was Margreet op bezoek bij de vormselgroep. In Januari gaan de 10 vormelingen een dag mee op pelgrimage. Maar hoe wekt dat precies?Wwat neem je mee en waarom krijg je een schelp?

Margreet die onlangs terug is gekomen van een 6 weekse pelgrimage van Vezelay naar Lourdes (700 km) kan hierover vanuit eigen ervaring vertellen. “Je kunt lopen omdat je een sportieve prestatie wilt leveren, of omdat je wilt stil staan bij een bijzondere ervaring in je leven. Je kunt naar een speciale plek (Lourdes, Santiago, Jeruzalem, Rome) lopen of je loopt een rondwandeling. Het doel is veelmeer het onderweg zijn dan het aankomen.

 Eind januari gaan de jongeren met de werkgroep van Wegen met Zegen op stap. Gezegd in de viering Huissen lopen zij over oude paden, langs oude kerken naar Elst. De rugzak vol eten en drinken, met de schelp en het pelgrimsdagboek gaan mee. Tevens zullen zij een steen uitzoeken die voor hen tijdens het lopen een bijzondere betekenis mag krijgen. Om deze vervolgens in de nieuwe Werenfriduskapel bij het beeld van de eerste christelijke missionaris neer te leggen.