Woensdagmorgen 7 juni komen de deelnemers voor de derde minipelgrimage naar de AVP kerk in Nijmegen. We steken de pelgrimskaars aan, lopen door de engelengang en na de groepsfoto gaan we op weg naar Lent.

In Lent worden we met een heerlijk kopje koffie ontvangen op Eikpunt.

Na een korte stilte-oefening van Marga vertrekken we in stilte naar Park Lingezegen. Door de poort vol afval stappen we het nieuwe park in.

Op de dijk bij de Hervormde kerk in Bemmel hebben we een picknick moment.

We weten inmiddels dat daarna het zwaarste deel van de dag aanbreekt. Door de velden naar Angeren.

Inmiddels kunnen we bij boekbinderij Dorothe rekenen op een goede ontvangst (en toiletstop). Dankbaar zetten we ons in de schaduw tussen haar planten.

Rond 16.00 komen we volgens planning aan in het Dominicanenklooster in Huissen. Het koele etappedrankje buiten in de tuin smaakt goed. We zoeken onze kamers en verzamelen rond 18.00 voor maaltijd en vespersviering. Een deel van de groep wil graag het labyrint lopen.

De avond is voor een werkvorm rondom de weg die je gegaan bent in het leven. We horen elkaars levensverhalen en vergelijken en spiegelen en gaan vol indrukken naar bed.

Dag 2 begint met een beetje bewolking. Niet erg want we verwachten rond de 30 graden. Door de Stad Huissen gaan we naar de Mariakapel op t Zand. Daar worden de eerste blaren afgeplakt. Met de zegen van Maria vertrekken we richting Ressen.

Ressen is een van onze pleisterplaatsen op de route. Na de koffie en wat schaduw, bidden we met Nenny het ochtendgebed. Gesterkt gaan we op weg voor de laatste etappe naar Nijmegen.

Rond 16.00 sluiten we de minipelgrimage af met een afscheidsdrankje in Blixem.
We gingen als vreemden op weg, als vrienden gaan we weer naar huis