Elke eerste zaterdag van de even maanden kunt u mee-pelgrimeren over Wegen met Zegen. Op 1 april hebben we de eerste etappe gelopen. De startceremonie in de Antonius van Paduakerk was prachtig, als echte pelgrims gingen we onderweg. Het heeft die dag behoorlijk geregend, maar de tien pelgrims hebben zich daardoor niet laten weerhouden.

Het eerst stuk ging het door Nijmegen, waar we een aantal kerken hebben bezocht. We werden gastvrij ontvangen in de Jakobskapel, die speciaal voor ons was geopend. Na een inspirerend verhaal over de kapel, warme drank en een heerlijke koek, gingen we gesterkt verder. De lunch aten we (bibberend in de koude wind, maar wel droog) onder de brug de Oversteek. Vanaf dat moment liepen we in stilte.

Het lastigste stuk was door ‘het Oosterhoutse bos’, waar het na de zeer natte maand maart enorm modderig was. Moe maar voldaan kwamen we halverwege de middag bij de Protestantse kerk in Oosterhout aan. Op zaterdag 3 juni lopen we de tweede etappe, die begint in Oosterhout en eindigt in Valburg. Die etappe is 15 kilometer. Aanmelden kan bij wilma@4-plek.nl.