Stenen spreken
Harten luisteren
Monden zwijgen

Na een hartelijke ontvangst en ceremonie op donderdag 31 augustus om 9.30 uur, vertrok een aantal leden van het locatiepastoraat  Parochie H. Maria Magdalena vanuit Elst op de fiets op weg met een route van “Wegen met Zegen”, onder leiding van René Wilderom en pastor Margreet Sanders. Eerst fietsten wij via Ressen, het vierdaagse bos naar Lent en daar de brug over naar Nijmegen, naar de Antonius van Padua kerk, waar René een boeiend verhaal vertelde over pelgrimeren. We kozen ieder een steen uit een ronde schaal. 

Daarna terug naar de locatie van Bemmel, waar wij hartelijk werden ontvangen door de gastvrouw. Met een heerlijke kop koffie of thee hebben we daar onze lunch genuttigd. Vol goede moed vervolgden wij onze weg, maar tot tegenstelling van de weersverwachting, kwam er een enorme stortbui! Wij gingen schuilen in de Mariakapel van Haalderen, waar het Donatuskoor in de kerk aan het repeteren was, wat een mooi onverwacht kadootje!

Rond de klok van 13.30 uur was het weer droog en sprongen wij weer op de fiets. Via Gendt, naar het Fort Pannerden voor een drankje. Daarna via kasteel Doornenburg en Angeren over de dijk en de uiterwaarden naar het klooster in Huissen. Jan Zweers van de Historische Kring Huissen vertelde ons over de geschiedenis van het Dominicanenklooster. Bij de maaltijd schoof pastoor Karel Donders aan en we sloten de dag af met het bidden van de vespers om 18.30 uur.

Het was een prachtige dag, we hadden plezier met elkaar! Het is altijd mooi om samen op weg te gaan. Elkaar te bemoedigen, ondersteunen en inspireren, zodat wij elkaar blijven vasthouden!

Anja, Margreet en Jacqueline