U Let Hoe gebruik ik GPX-bestanden?

Als u de GPS-route wilt gebruiken op bijvoorbeeld smartphone, heeft u een zogenaamd GPX-bestand nodig. GPX is het bestandsformaat waarin de GPS-route digitaal wordt opgeslagen. Dit bestand heeft u mogelijk ontvangen als download via onze webwinkel, of gevonden via de QR-code in het Wandelboekje. Er zijn verschillende manieren waarop u de GPX-route kunt openen en gebruiken.

GPS-route gebruiken op Android smartphone

Voor Android zijn verschillende apps beschikbaar waarmee GPX-bestanden kunnen worden geopend. Zie bijvoorbeeld GPX Viewer (uitleg) of Komoot (uitleg).

Download het GPX-bestand op deze pagina naar de downl0ad-map op uw smartphone, zodat u het vanuit de app kunt openen.

GPS-route openen op iOS/Apple smartphone

Gebruik op iOS bijvoorbeeld de app GPX Viewer (uitleg) of Komoot (uitleg) voor het openen van GPX-bestanden.

Download het GPX-bestand op deze pagina naar de downl0ad-map op uw iPhone of Ipad, zodat u het vanuit de app kunt openen.

GPS-route gebruiken in Google Maps

  1. Ga op een computer naar ‘Mijn kaarten’ in Google Maps
  2. Klik op “Nieuwe kaart maken”
  3. Klik bij “Naamloze laag” op “Importeren”
  4. Upload het gedownloade GPX-bestand vanaf een locatie op uw computer
  5. U ziet nu de route geprojecteerd in Google Maps.
  6. Als u op uw computer en uw smartphone hetzelfde Google-account gebruikt, kunt u de kaart ook op uw smartphone gebruiken. Zie hier voor instructies.

De GPS is op desktop ook te bekijken op gpx.studio. Kies bovenaan de pagina “Laad GPX” en zoek het bestand op uw computer op.

Let op: in sommige gevallen wordt het bestandstype gewijzigd bij downloaden. Dit geeft fouten als u de route in een app of ander programma wilt openen. Let erop dat het bestandstype .gpx is: de volledige bestandsnaam moet de vorm hebben van “bestandsnaam.gpx”, dus niet “bestandsnaam.xml” of “bestandsnaam.gpx.xml”.

 

wegen met zegen: de weg ernaartoe