Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Stiltewandeling

13 oktober , 11:30 15:30

€10

Sint-Jacobskapel

Glashuis 4
Nijmegen, 6511 CR

In samenwerking met Stichting Jacobskapel en de Regio Arnhem/Nijmegen van het Jacobsgenootschap is er een stiltewandeling vanuit Jacobskapel in Nijmegen.

Wie aan een stiltewandeling denkt, heeft meestal bossen, weiden, heideveld of heuvels voor ogen, en niet de stad. De stiltewandelingen vanuit de Jacobskapel gaan echter ook door stedelijk gebied. Misschien is het juist wel het meest bijzonder om juist in de hectiek van een stedelijke, bebouwde omgeving, de stilte te ervaren.

Bij een stiltewandeling lopen we met aandacht en dat kan zelfs in de drukte van de stad. Tijdens de wandeling stoppen we op een paar plaatsen, om met een tekst weer verder te wandelen. We lopen zo het pad van de pelgrim, waarbij de weg belangrijker is dan het uiteindelijke doel. En dat wandelen doen we vanzelfsprekend in stilte. Aan het eind van de wandeling is er de mogelijkheid om de ervaringen met elkaar te delen.

De route van de wandeling voert langs een aantal markante punten in de stad, zoals het labyrint en het Valkhof. De wandeling gaat circa 2,5 uur duren.

Start 11.30 met de viering in de Jacobskapel
daarna een koffie en een broodje
Vertrek wandeling om 13.00 uur
tot slot een afscheidsdrankje

Kosten € 10 (contant meenemen)

Aantal deelnemers max 12
Begeleiding: Marga Zwiggelaar dominicanes en lid van de werkgroep pelgrimeren van Wegen met Zegen
Opgave bij: info@wegenmetzegen.nl