Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Ontdekkingstocht voor je leven

15 mei Gehele dag

€3 per kind

Voor wie: kinderen uit groep 8
Info: Margreet Sanders: margreetsanders@hotmail.com of 0623535269
Opgave via Wegen met Zegen en Stichting Clink Bemmel.

Iedereen stapt in het leven alsof het er altijd al is geweest. Niet het doel in je leven is belangrijk, maar vooral de reis die je aflegt maakt je rijker en wijzer. Leerlingen van de laatste klas zijn bezig zich voor te bereiden op het vervolgonderwijs, een volgende etappe op hun levenspad. De óntdekkingstocht voor je leven’ biedt hun en de school kansen om deze overgang meer betekenis te geven. Zo wordt er een groepsgebeuren gecreëerd waar kinderen en de leerkracht een leven lang plezier van hebben.

Wat bieden wij je aan? 

Voorbereiding in de klas met een individuele opdracht in de klas.

Een van onze begeleiders komt in de klas voor een voorbereidende les:

  • met uitleg over pelgrimeren: waarom een schelp? en een stempelkaart? waar kun je naar toe pelgrimeren en waarom doen mensen dat? 
  • praktische informatie over wat neem je allemaal mee als je een lange reis gaat maken? Welke rugzak is goed en hoeveel kilo moet je meenemen? 
  • kinderen maken een persoonlijke schelp en zoeken thuis een steen om mee te nemen 
  • kinderen vullen een formulier in over ‘hun levenweg’.

Een mini-expeditie van een dag over de pelgrimageroute in de Over-Betuwe : Wegen met Zegen 

Samen zoeken we een route van ongeveer 12 kilometer. Dat kan van school naar een aansprekende plek op 12 kilometer, of juist van een bijzondere plek terug naar school.  

Tijdens de tocht is er groepsbegeleiding. Pelgrims die op Wegen met Zegen hebben gelopen en daarnaast echte caminolopers zijn. Onderweg gaan we in gesprek aan de hand van het werkformulier ‘de levensweg’en gesprekskaartjes. Daarnaast zullen we ook zo nu en dan stil zijn om de natuur te horen! De leerkracht zorgt voor de indeling van de groepjes.  

We pauzeren 2 keer onderweg. Kinderen nemen zelf hun lunch mee. De school kan dit eventueel aanvullen met iets lekkers.