Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Mini-pelgrimage van en naar Nijmegen via Huissen

6 september 2023 , 08:30 7 september 2023 , 16:00

Klooster Huissen

Stadsdam 1
Huissen, Gelderland 6851 AH Nederland
Bekijk de site van Locatie

Tijdens deze mini-pelgrimage maak je lopend kennis met een deel van de nieuwe pelgrimsroute in de Over-Betuwe. Tijdens de wandelingen kun jij de regie loslaten. Wij regelen de route, de overnachting en de maaltijden en nemen jou mee op pelgrimstocht.

Op woensdagachtend 6 september starten we om 8.30 met een vertrekceremonie in de Antonius van Padua kerk in Nijmegen. De tocht gaat via het project Eikpunt richting Huissen. We lopen hierbij door park Lingezegen. Je neemt je eigen lunchpakket mee. Onderweg zullen we ergens bij een van de kerken op de route onze lunch nuttigen.

Woensdagavond verblijven we in het Dominicanenklooster. Je hebt je eigen kamer. Er zal een vegetarische maaltijd geserveerd worden en in de avond word je uitgenodigd om deel te nemen aan het vespergebed om 18.30 in de kapel. Daarna volgt een avondprogramma.

Donderdagmorgen om 8.00 is het ochtendgebed (de Lauden) daarna ontbijt. Hierna lopen we het labyrint op het terrein van het klooster en gaan in stilte naar pleisterplaats Ressen voor een korte lunchstop. .Deze lunch is voor eigen rekening. Rond 16.00 zijn we weer terug bij het vertrekpunt in Nijmegen. We sluiten de tocht af met een pelgrimsdrankje in het pelgrimshuis.

Lukt het je niet om op woensdagochtend zo vroeg in Nijmegen te starten, dan kun je overnachten bij diverse B&B’s in Nijmegen of bij De Refter in Beek Ubbergen (zelf te regelen).

Meer informatie en opgave via Kloosterhuissen.nl.