Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Jacobsdag

28 juli , 09:45 16:00

Sint-Jacobskapel

Glashuis 4
Nijmegen, 6511 CR

Op zondag 28 juli 2024 vieren wij de jaarlijkse Jacobsdag in samenwerking met de Jacobskapel en het Nederlands Genootschap van Sint-Jacob Regio Arnhem-Nijmegen.

Het programma voor deze dag ziet er ongeveer zo uit:

  • We verzamelen bij het station van Nijmegen en lopen gezamenlijk naar de Jacobskapel.
  • We starten met een viering – waarschijnlijk vanuit of vanaf het pleintje bij de Jacobskapel (ligt aan het aantal deelnemers).
  • Na de viering is er koffie en thee.
  • Dan starten we, afhankelijk van het aantal deelnemers in meerdere groepen, met de wandeling van ongeveer 14 km.
  • Na ongeveer 7 km zal er een pauze plek zijn ingericht waar we onze eigen meegebrachte lunch kunnen verorberen.
  • We lopen via een mooie route naar Ressen en vandaar via een grote lus weer terug naar Nijmegen.
  • Na afloop zullen we kunnen genieten van een heerlijke pelgrimsmaaltijd.

De oecumenische viering start om 10.00 uur op het pleintje voor de Jacobskapel. Voorganger is Margreet Sanders van Wegen met Zegen. Deze viering is vrij toegankelijk; voor overige activiteiten moet je je opgeven.

Het handigste is het om met het OV te komen. Parkeren bij de Jacobskapel is onmogelijk en de pelgrimsmaaltijd is zo goed als zeker vanaf een andere locatie, die ook op loopafstand van het station ligt.

Zoals jullie van ons gewend zijn zal deze dag de donativo pot weer op tafel staan, zowel fysiek als digitaal. Wij rekenen op een mooie bijdrage van jullie, want zoals ieder wel weet is het net als op de camino daar betalen de pelgrims van vandaag voor de pelgrims van morgen. Donativo betekent betalen naar draagkracht. Dat principe willen wij graag in onze regio hoog houden. We willen daarom liever geen vaste bedragen gaan noemen zoals door sommigen van jullie gevraagd is. Iedereen weet wel wat een lunch, diner of drankje kost als je gaat wandelen. Kun je wat meer missen doe dan ook een gulle gave in de donativo pot zodat ook degene met een smallere beurs ook kunnen mee genieten van onze gezamenlijke activiteiten. Want met elkaar er voor elkaar zijn in onze regio is zo mooi. Helemaal op de Jacobsdag waar we allemaal toch zo onze eigen gevoelens en emoties bij hebben. Jacobus is er toch maar mooi als we hem nodig hebben op onze camino’s. Iedereen heeft daar wel een verhaal over.

Aanmelden kan via mailadres regio.arnhem-nijmegen@santiago.nl o.v.v. Jacobsdag, naam en telefoonnummer. Details v.w.b. tijden en verzamelplaats volgen.